Ship life - Reisverslag uit Freetown, Sierra Leone van miranda vermeulen - WaarBenJij.nu Ship life - Reisverslag uit Freetown, Sierra Leone van miranda vermeulen - WaarBenJij.nu

Ship life

Door: miranda

Blijf op de hoogte en volg miranda

05 November 2023 | Sierra Leone, Freetown

Hoe is het om te leven op de global mercy? Een vraag die ik al een paar keer heb gehad.

Ik zal jullie proberen een inkijkje te geven in wat er allemaal te doen is op het schip.

Eerste een overzicht van wat er allemaal te vinden is op het schip:

De 1ste verdieping kom ik niet. Daar zijn de engineers aan het werken in de machinekamers en mag alleen bezocht worden tijdens een rondleiding.

Op de 2de verdieping bevinden zich nog meer werkruimtes voor de engineers, wordt het waterlevel en kwaliteit gecontroleerd van het water dat aan boord wordt gebruikt, de wasserette voor de was van het ziekenhuis en het beddengoed en de handdoeken die in de cabines liggen als je aankomt.

Ook is hier de sportschool te vinden.

De 3de verdieping is de plek waar de 6 operatiekamers en de PACU zijn. Verder zit er de sterilisatie voor de materialen die nodig zijn tijdens de operatie. . Ook zit hier de crew nurse, een tandarts en de apotheek. Ook zit er een werkplaats waar al de medische apparatuur wordt gecontroleerd en gemaakt.

De 4de verdieping is de verpleegafdeling. Hier zijn de 4 verschillende zalen te vinden elk met hun eigen specialisme. Hier zit ook de ic en de long stay unit. In de long stay verblijven de patiënten die goed genoeg zijn om van de verpleegafdeling te gaan maar nog te vaak fysio of wondzorg nodig hebben om naar huis te kunnen. Ook is er een plek waar ze naar buiten kunnen met een schommel en wat fietsjes. Hier gaan ze elke middag even heen en ook s avonds kunnen ze er lekker naar buiten om hun energie kwijt te kunnen want dat hebben ze genoeg.

Ook is er elke avond de mogelijkheid om op bezoek te gaan op de afdeling om met de kinderen te spelen of een praatje te maken met de care-givers ( moeder, broer, zus, oma enz. van de kinderen) of de volwassen patiënten. ( hier volgende keer meer over)

Op de 5de verdieping zit de receptie en de trap naar buiten. Verder zitten er cabins (de slaapkamers).

De 6de verdieping is vooral cabins en is ook mijn cabin te vinden die ik deel met een kamergenootje.

Op de 7de verdieping bevindt zich de dining room waar alle maaltijden worden geserveerd. Ook zit hier de international lounge waar de maandag morgen en donderdag avond meeting zijn en op zondag de dienst is.

De 8 ste verdieping zit de ship shop, het cafe en de kapper. Ook zit er een kleine boutiek, hier laten de mensen spullen en kleren achter die ze niet meer gebruiken en je kan er uit meenemen wat je leuk vind. Verder zit de crew bank er en de afdeling HR. Ook zitten hier de chaplins. Zij zijn er om mee te praten een soort vertrouwenspersonen als je effe je verhaal kwijt wil of gewoon behoefte hebt aan een luisterend oor.

Op de 9de verdieping zit ook nog een lounge waar tafels staan met puzzels er op, een spelletjeskast en het internet cafe. Ook is hier een keuken waar je zelf wat kan koken of bakken. Vooral van dat bakken wordt veel gebruik gemaakt. Er zijn regelmatig zelfgemaakte koekjes of taart te vinden in de koffiekamer van de OK ruimte.

Op de 10de verdieping bevind zich de brug en de academy ( de school voor de kinderen die aan boord wonen.

Op de 11de dieping zijn vooral de familie cabins en ook een grote buiten speeltuin. Het zwembad en het voetbalveld/tennisveld zijn daar ook te vinden.

Ik kom op de 3de tot de 11de verdieping wat een hoop traplopen is [e-1f60a].

Zoals je leest is er veel te vinden aan boord en hoef ik dus niet echt van boort af. Ik heb niet het idee dat ik opgesloten zit. Er zijn zoveel plekken waar ik heen kan gaan. En mis het niet dat ik s avond niet effe een rondje kan lopen ofzo, want dat kan ik op dek 8,9,10 of 11 doen.

Ik eet bijna nooit alleen. Er is altijd wel iemand in de dining room en als je alleen zit komt er meestal wel iemand aanschuiven.

De eerste dagen merkte ik wel dat ik op een schip was. Vooral de eerste maandag ochtend tijdens de gezamenlijke opening van de week zat ik op mijn stoel en had ik het gevoel dat ik naar links en rechts ging met mijn lijf. Toen ik naar buiten keek zag ik dat de boot heen en weer ging. [e-1f605] Gelukkig went dit ook snel en merk ik het nu nauwelijks en kan ik weer naar buiten kijken zonder het gevoel te hebben dat ik omval.

Verder wordt er heel veel georganiseerd, elke maandag of woensdagavond is er een bijbelstudie die ik kan volgend, op woensdag is er een worship avond buiten op het dek, er is een naaiclub, elke donderdag is er ook worship in de chapel, er is elke ochtend een ochtend gebed en op vrijdag is er een film met popcorn. Elke donderdag is er ijs na de gezamelijike bijeenkomst en vrijdag ochtend is wafel vrijdag. Verder wordt er regelmatig pickelball gespeeld en zijn ze deze week begonnen met een half uurtje sporten met allemaal verschillende lessen door de week heen.

Daarnaast worden er nog allerlei spontane dingen georganiseerd. Ik hoef met dus niet te vervelen. [e-1f609]

Na de dienst op zondagavond is het dutchy night en doen we met de nederlanders die aan boort zijn een bakkie koffie. Wat gezellig is en heel fijn om even niet na te hoeven denken over wat ik moet zeggen.

Ik vind het wel lekker dat er regelmaat in mijn werkweek zit. Ik werk van maandag tot vrijdag en ben dus altijd vrij op zaterdag en zondag wat het makkelijk maakt om we te plannen in het weekend als ik van boord wil. Verder geeft het werken door de week heen structuur en dat geeft dat ik mijn weg en plekje kan vinden. Ik kan de structuur erg waarderen.

• 05 November 2023 - 17:41

Gea:

Wauw [e-1f62f] Miranda, wat een prachtig verslag van je leven nu op de Mercy ship. Zoals je het beschrijft loop ik in gedachten naast je en voel wat je meemaakt.

Fantastisch. Heel veel zegen en kracht bij alles wat je doet [e-1f64f][e-1f618]

• 05 November 2023 - 18:00

Jacqueline Blok:

Mooi verslag. Er is zoveel meer op een schip dan je.kan bedenken inderdaad. Ik vaar nogal eens cruise) en sommige dingen zijn zoon mij heel herkenbaar.

Leuk hoor. Er wordt veel georganiseerd.

• 05 November 2023 - 18:36

Judith:

Tof om te lezen Mir, geeft een mooi beeld van het geheel en van jouw plekje daar!

• 07 November 2023 - 15:13

Wilma:

Dat zijn een hoop verdiepingen, jij ezt je stappen wel op een dag! Heb het goed naar Miranda!

• 08 November 2023 - 14:12

Gerda Meliefste :

Fijn Miranda dat je het zo naar je zin hebt. Mooi verslag van wat er allemaal te doen is op het schip...