Sinterklaas en andere kerstactiviteiten
Door: miranda
Blijf op de hoogte en volg miranda
11 December 2023 | Sierra Leone, Freetown
Aller eerst wil ik zeggen dat het redelijk rustig is nu hier in Freetown. De avondklok geldt nog steeds en er is nog steeds wat politieke onrust maar we mogen overdag wel weer van boord af.
We heel fijn is.
Vorig weekend mochten we nog niet van boord af. Iemand had een scavenger hunt georganiseerd. Hij had 25 plekken op het schip cryptisch omschreven of een foto van gemaakt en die plekken moesten we zien te vinden. Het was heel leuk om op deze manier het schip te verkennen en op plekken te komen die ik nog niet eerder had gezien. We hebben veel lol gehad tijdens deze zoektocht en het maken van de selfies.
Het aftellen naar kerst is hier begonnen.
Er zijn veel activiteiten wat erg leuk is, maar de dagen lijken er door ook sneller te gaan. [e-1f625]
Alle verschillende landen vieren hun eigen traditionele feesten die ze vieren in de weken voor kerst. Wat heel leuk is om al die verschillende culturen te leren kennen.
Het begon met een kerst karaoke avond. S middags tijdens het opzetten hebben de kinderen de geluidsinstallatie uitgetest en het was fantastisch om te zien hoeveel zij er van genoten en lol er in hadden.
We hebben ook ons eigen sinterklaas feest gevierd. Het was heel leuk om dit aan boort te vieren en iedereen die vraagt wat het precies is. Er waren dan ook veel niet nederlanders tijdens het feest 's avonds.
Een groepje van de nederlanders hadden een heel leuk filmpje (https://youtu.be/k1gSawOCkIM?si=aVdtCA8HbvyNN7K3 )gemaakt over de aankomst in Freetown en hoe hij met een keke naar het schip kwam. Daarna verdwaalde hij op het schip wat een hoop o nee en neem die deur dan bent u er, werd geroepen in de zaal. De kinderen waren erg enthousiast. Het was een leuke avond.
De kinderen moesten spelletjes doen om een letter te verzamelen en met het wordt dat ontstond kwamen ze er achter waar hun cadeautjes waren verstopt.
Zaterdag heb ik meegedaan met het koekjes bakken en versieren, het was leuk om te doen. Ik stond aan een tafel met veel kinderen dus heb ze op weg geholpen en samen heerlijk koekjes versierd.
's Middags heb ik samen met Stig (een van de volenteers hier die in het Audio team werkt) een rondleiding gedaan met het audioteam van een locale kerk die hij heeft geholpen met de verhuizing en installatie van de audiospullen. Dit is ook de kerk waar ik de afgelopen zondagen naar de kerk ben geweest. Het was leuk om te zien hoe enthousiast ze zijn over het schip en dat we echt alles aan boord hebben, zelfs internet [e-1f609].
Zondag zijn we weer met een groep daar naar de kerk geweest. Het was weer een mooie dienst met veel worship en het koor dat Holy night zong, op zijn Afrikaans. (heel uitbundig maar het was heel mooi een kippenvelmoment)
Na de dienst werden we door de bishop uitgenodigd voor een kleine lunch samen met hem om ons te bedanken voor de rondleiding die hij eerder deze week had gehad en de hulp die Stig had geboden met het verhuizen en installeren van alle spullen.
Ik merk dat ik het heel raar vind dat ik al weer bijna naar huis ga. Het is heel dubbel.
Ik vind het leuk om met kerst thuis te zijn met mijn familie en iedereen weer te zien, maar het moment van kerst mag ook best nog even duren voor mij. Dit laat mij in elk geval weten dat ik het hier erg naar mijn zin heb en een hele goede tijd heb gehad. Ik ga zeker nog heel erg genieten van deze 2 laatste weken. Maar het zullen ook rare weken zijn met veel afscheid van mensen die komend weekend al weer naar huis gaan. Dit zijn de minder fijne momenten aan boord maar vertellen ook hoe snel je iets kan opbouwen met iemand als je samen dezelfde dingen beleefd.
11 December 2023 - 17:04
Karin :
Wat gaat het snel hè? Ik kan me het dubbele gevoel heel goed voorstellen . Ik wens je nog veel plezier de komende weken en een goede afronding. Voor ons weer fijn als je je plek in Nederland weer inneemt [e-1f609]
11 December 2023 - 18:55
Mam:
Je hebt weer een leuke afwisselende week achter de rug.
Geniet de komende twee weken nog van je verblijf daar.
Wij zien er weer naar uit om je in onze armen te sluiten.
11 December 2023 - 19:23
Jacqueline Blok:
Jeetje wat gaat dat snel! Mooi om te lezen dat je het heel fijn hebt en eigenlijk nog niet terug naar huis wilt...
Wat heb je weer leuke dingen meegemaakt.
11 December 2023 - 20:09
Marinske :
Zo leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt!
Bedankt dat we met je mee mochten reizen.. geniet nog van de tijd daar.. en tot snel weer!
16 December 2023 - 19:34
Mariska Vermeulen :
Wat maak jij veel mee zeg! Heel bijzonder hoor en mooi dat je dit doet.
Fijn dat je met kerst weer bij je familie mag zijn.
groet,
John en Mariska